Informatie over diensten

Kennismakingssessie:
Voor € 60 een interactieve kennismakingssessie van 1 tot 1,5 uur, om te ervaren wat de Masterson Method® inhoudt en wat het voor jouw paard betekenen. 

Volledige Masterson Method® sessie:
Voor € 80 een volledige bodywork sessie van 1,5 tot 2 uur, helemaal toegespitst op de behoeften van jouw paard.

Privé instructie Blaasmeridiaan techniek:
Voor € 65 leer je zelf de blaasmeridiaan techniek toepassen op je eigen paard voor, met feedback mogelijkheden via WhatsApp.

De reiskosten van € 0,30 per kilometer, worden in rekening gebracht vanaf postcode 5688 LL.

Heeft u interesse in een (interactieve) demonstratie of zoekt u een gastspreker? Neem dan vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Richtlijnen voor een bodywork sessie

 
 • Je kunt jouw paard vooraf gewoon belasten zoals je normaliter ook doet, maar geef hem minimaal 2 uur vóór de sessie rust.
  Direct na een sessie dient het paard het liefst wat vrije beweging te krijgen, bijvoorbeeld los op de weide of in een paddock. Is dit niet mogelijk, dan adviseer ik minimaal 10 minuten met het paard aan de hand te gaan stappen.
  Daarna adviseer ik meestal minimaal één dag rust, met vrije beweging. Soms heeft een paard echter langer rust nodig om een sessie te verwerken en aan zijn nieuwe bewegingsvrijheid te wennen. Houd daar rekening mee.

 • Het paard hoeft niet wedstrijd schoon te zijn, maar het is wel fijn als hij/zij niet helemaal onder de modder, poep of losse haren staat. Droog is wel een absolute must.


 • Een week vóór en een week ná behandeling liever geen vaccinaties of ontworming.


 • Als het paard niet helemaal lekker of (licht) kreupel is, dan dien je altijd vooraf te overleggen met een dierenarts of hij een manuele behandeling als een probleem ziet of niet. 
  Een drachtige merrie behandel ik in principe niet, zeker niet in het eerste en laatste trimester, en ook niet eerste 2 maanden na de bevalling.


 • Bij voorkeur spreken we geen sessie af rond voedertijd, wanneer de paarden binnen/buitengezet worden, de lessen net beginnen, of op een lege maag.
  Het is fijn als we in ieder geval droog en uit de wind kunnen werken. Of als het warm is, uit de zon.
  Een rustige plek, waar het paard zich op zijn gemakt voelt en hij vrijelijk zou kunnen bewegen en een rustig tijdstip, zijn voorwaarden die de sessie positief kunnen beïnvloeden.


 • U bent als eigenaar te allen tijde verantwoordelijk voor uw paard.
  Heartfelt Equine Bodywork is slechts aansprakelijk en/of er kan pas sprake zijn van een mogelijke wanprestatie, indien dit het gevolg is van grove schuld op opzet.


 • Heartfelt Equine Bodywork is niet opgeleid om diagnoses te mogen stellen. Alléén een dierenarts mag dit. Een Masterson Method® sessie is een aanvulling op de totale verzorging van uw paard en is nooit ter vervanging van reguliere veterinaire zorg. Raadpleeg daarom altijd eerst uw vertrouwde dierenarts.

   

 • Meestal adviseer ik een serie van 3 opeenvolgende sessies, zo ongeveer om de 3 tot 4 weken.
  De eerste om het paard, de behandelaar en de eigenaar aan elkaar te laten wennen en de hulpvraag duidelijk te krijgen. De  tweede sessie is dan om de hulpvraag nader te onderzoeken en verder los te werken wat vast zit. En in een derde sessie kan dan, áls het paarde het toestaat, écht diep ingezoomd worden op de hulpvraag. Ook bepalen we dan of er genoeg verbetering door de sessie teweeg is gebracht en wat een eventueel vervolg traject zou kunnen zijn.


 • Annulering van een sessie kan kosteloos tot één week voor de bevestigde afspraak.
  Tot 24 uur voor de afspraak behoud ik me het recht voor om bij annulering een annuleringsvergoeding van
  € 25 in rekening te brengen.
  Bij annulering binnen 24 van de afspraak, behoud ik me het recht voor 75% van de reguliere prijs van een sessie in rekening te brengen.
  Uiteraard zal er empathisch rekening gehouden worden met onvoorziene omstandigheden, zoals ziekte van eigenaar of paard. Maar het recht om naar eigen keuze een annuleringsvergoeding in rekening te brengen blijft onverminderd van kracht.