Masterson Method® Gecertificeerd Beoefenaar

The Masterson Method®, ontwikkeld in 2005 in Amerika door Jim Masterson, is een unieke vorm van lichaamswerk voor paarden.

Met behulp van zachte aanraking werkt men in op het zenuwstelsel. Door zacht te blijven we onder het weerstandsniveau van het paarde en krijgt het lichaam de kans om te ontspannen.
Daarnaast wordt er door in een ontspannen toestand beweging te brengen in gewrichten, ook spieren, gewrichten en het omringde zachte weefsel, zoals fascia en ligamenten, tot ontspanning uitgenodigd.

De methode is geschikt voor élk paard, ongeachte niveau of discipline.

Wij als Masterson Method® Gecertificeerd Beoefenaar kijken daarbij goed naar de – soms super subtiele – signalen van het paard om te kunnen beoordelen wáár het paard precies last heeft van spanningen in zijn lichaam. Vervolgens gebruiken we de reacties van het paard op onze aanraking om te bepalen wát het paard op die plek van zijn lichaam nodig heeft om de spanningen los te laten. We geven het paard de tijd en ruimte die hij of zij nodig heeft om goed te doorvoelen en te verwerken wat ons werk bij hem of haar teweeg brengt.

We werken dus niet áán het paard, met mét het paard samen om spanningen los te werken.

Uiteraard reageert ieder paard anders op een Masterson Method® sessie. Het stoere paard kan heel verlegen worden. Het brave paard kan ontzettend stoïcijns reageren of misschien zelf bozig worden. 

Quote

Ik adviseer meestal drie sessies: in de eerste sessie leren het paard en de beoefenaar en de eigenaar elkaar kennen, en wordt duidelijk waar spanningen zich vastgezet hebben of waar al zwaardere blokkades waar te nemen zijn. In de tweede sessie kunnen compensatie issues en wellicht ook primaire oorzaken van problemen onderscheiden worden. En in de derde sessie kunnen dan wellicht écht diepe spanningen losgewerkt worden en kan de balans in het lichaam, zo ver als mogelijk is,  hersteld worden.
Maar er gebeuren de meest verbazingwekkende dingen tijdens Masterson Method® sessie, soms zeker ook al bij de eerste sessie. Eigenaren zelf al kunnen hun paard opeens heel anders gaan zien dan ze gewend zijn, waardoor er zoveel meer kan verschuiven dan dat er alleen fysieke spanningen los gelaten worden in het lichaam van het paard.

Het mooie van The Masteson Method® is dat je het ook relatief eenvoudig zelf kunt leren.
Er zijn twee daagse workshops te volgen – ook gewoon in Nederland –  die je kunt boeken via de officiële Masterson Methode® website

Daarnaast is de Blaasmeridiaan techniek ook een geweldige techniek voor een paardeneigenaar om zelf spanningen los te werken bij een paard. Er zijn verschillend goede filmpjes te vinden hierover op YouTube, maar je kunt ook een privé of groeps-instructie hiervoor bij mij boeken. Door mijn persoonlijke uitleg en bijsturing heb je snel het zelfvertrouwen om deze techniek daadwerkelijk toe te kunnen passen.

En daarmee help je mee om het ultieme doel van Jim Masterson te verwezenlijken: dat ieder paard op de wereld in ieder geval één keer in zijn leven een Blaasmeridiaan techniek mag hebben ondergaan.